Samarbetspartners

Skriven av Mattias on . Posted in Allmänna

Dickson Constant

Medan Dickson för 20 år sedan var marknadsreferensen avseende markistyger, är vi idag världsledande inom tekniska textiler för försköning och skydd av vår livsmiljö avseende solskydd, exteriör resp interiör anvädning samt nautism.

Svenska Träpersienner    

Levererar förstklassiga fönsterprodukter till den Europeiska marknaden. Lamellerna är tillverkade av massivt trä och finns som standard i träslagen ask, björk, ek ,furu, körsbär, lind, eller mahogny.
Stegband och lindor är av polyester/bomull. Monteringsbeslag finns för vägg- respektive takmontering.

Sandatex   

Sandatex är Nordens ledande leverantör av markisväv. Hela vårt sortiment är formgivet av vår egen designavdelning. Färger och mönster utgår från ett skandinaviskt perspektiv, allt för att passa både trender och traditioner i vår del av världen. Alla våra vävar är tillverkade av spinnfärgad akryl som håller högsta färgäkthet samt är smuts- och vattenavvisande.

Somfy

Motorer och tekniska styrningar. Med motorstyrda markiser kan du ägna sommaren åt sådant som är verkligt viktigt. Som att inte röra dig ur fläcken. Och skulle du ändå vara ute och röra på dig, kan du se fram emot att komma hem till ett svalt och skönt hem. Markiserna kan nämligen styras automatiskt efter sol och vind, eller – om du vill ha full kontroll – via din smartphone/tablet.

Luxaflex  

Världsledande inom måttbeställd solavskärmning. Luxaflex gardiner och persienner är handgjorda och skräddarsydda efter dina önskemål.

Allmänna leverans- och försäljningsvillkor

Skriven av Mattias on . Posted in Allmänna

Inledning

Nedanstående bestämmelser äger tillämpning om inte parterna skriftligen avtalat om annat.

Offerter

Om ej annat angivits gäller för offerter:
Giltighetstid 30 dagar från offertdatum med reservation för mellanförsäljningar.
Omfattning avser odelad leverans och med leverans vid ett och samma tillfälle.

Monteringsarbeten

Vid leverans med montering förutsätts standardmontering enligt säljarens tekniska beskrivningar, broschyrer ed. Fönsterbågar och karmar förutsätts vara av trä. Förstärkningar, specialfästen och salningar för markiser ingår ej.
Före montering skall köparen tillse att arbetsområdet är fritt från hinder och föremål som kan komma till skada.
Köparen tillhandahåller elkraft, 220 V 10 A inom 30 m avstånd samt erfoderlig belysning.

Städning och rengöring

Städning och rengöring av arbetsplatsen under och efter monteringen ingår ej.

Betalning

Betalning kan ske kontant, mot efterkrav, eller via faktura. Vid fakturering skall betalningen  vara säljaren tillhanda senast på fakturans angivet förfallodatum. Efter förfallodatum påföres dröjsmålsränta med 9,5 %. Vid reklamation skall ostridigt belopp betalas utan dröjsmål.

Äganderättsförbehåll

Leveransen förblir säljarens egendom till dess köparens alla förpliktelser och skulder på grund av leveransen, reparation eller annan åtgärd blivit till fullo infriad. För köpare som är konsument gäller garantier mm enligt konsumentköplagen.

Tvister

Eventuella tvister skall i säljarens val avgöras antingen av allmän domstol eller genom skiljedom enligt lag om skiljemän.

Plisségardin

Skriven av Mattias on . Posted in Allmänna

plisse-sideDe horisontella vecken skapar ett mjukt, levande ljus i rummet under dagen och fortsätter bygga stämning när solen gått ner. Lite mjukare än persienn, lite mer spännande än en rullgardin. Kanske lite mer du?

Plisségardin är en veckad tyggardin som kan anpassas till normala fönster, specialformade fönster, takfönster med vinklar från 0 till 90° i förhållande till vertikalplanet. Plisségardinen är det perfekta valet när man behöver ett insynsskydd eller skärma av solljuset för att få en behaglig arbets- eller hemmiljö. Plisségardinen kan beställas i olika modeller med olika vävar från mörkläggande till vävar som enbart dämpar solens värme och ljus.

Manövreringsmöjligheter

Plisségardinerna kan manövreras med lina och linlås, draghandtag, dragstav, löstagbar vev, ändlös lina/kulkedja beroende på modell. Plisségardinen kan även motoriseras. Centralstyrning av flera gardiner och styrning med ljus- eller temperatursensor är också möjlig.

Lamellgardin

Skriven av Mattias on . Posted in Allmänna

lamellgardin-sideLamellgardin med vertikala textillameller med bredderna 90 och 127 mm. Lamellgardinen har ett stort användningsområde. Den kan användas som solavskärmning, fördunkling eller rumsavskiljare både på kontor som i hemma miljön. Lamellerna är vridbara i 180° i sin längdaxel och skjutbara i sidled med lina respektive kulkedja av 100% Polyester. Varje lamell är sammankopplade med en kedja som snäppes fast i den bottentyngd som finns i varje lamell.  Har flera olika öppningsalternativ så att lamellpaketet kan samlas till höger / vänster på mitten eller med mittdelning. Lamellgardinen kan även monteras i lutande partier. 

Manövreringsalternativ

Manövrering med linreglage / kulkedja

Rollienne & Garduenne

Skriven av Mattias on . Posted in Allmänna

roliennegardinRollienne & Garduenne

Likheterna med en rullgardin är många men fördelarna med Rollienne är betydligt fler. På våra arbetsplatser är det viktigt med ett bra klimat och goda ljusförhållanden. Här kommer Rollienne till sin fulla rätt, både som solskydd och som insynsskydd. Under varma dagar skapas en behaglig temperatur och under vintertid sparas energi. Med några enkla handgrepp skärmas solens strålar av och insyn förhindras. Vävarna av textil fungerar för värme- och solavskärmning eller för mörkläggning. Rollienne är en av marknadens mest effektiva produkter för solavskärmning, både som mellanglas eller frihängande.
rollienne4.jpg

Vävar och färger

Rollienne har ett rikt utbud av färger, mönster och kvaliteter med stora möjligheter att skapa trivsamma och snygga miljöer. Den mellanglasmonterade gardinen manövreras uppifrån och ned. Kulkedja och manöverhus i vitt (RAL 9010).
Valmöjligheterna med Rollienne är många. Frihängande, kassett- eller mellanglasmonterad. Rollienne är enkel att montera. Väven är specialbehandlad för att stå emot smuts. Rollienne har dessutom lång livslängd samt kräver minimalt
underhåll.

Rekommenderade maxmått

1600x1600 mm.

Manövrering

Manövreras via kulkjedja, kjedjan och manöverhus levereras i vit färg

Kassett

Kan även levereras med en skyddskassett på 40x40 mm. i vitlackerad aluminium.
Skarvning av väv sker vid en glasdaghöjd över 1350 mm
Kulkedjans längd för höjder upp till 1400 mm: 1700 mm
Kulkedjans längd för höjder över 1400 mm: 2250 mm

Öppettider:

Augusti - Mars
kl. 7.00-16.00
April - Juli
kl. 8.00-17.00

Besök utöver ord. öppettider ordnas enl. ök

Adress/Telefon:

Kvartermästargatan 12
976 31 Luleå
Tele: 0920 - 21 11 11
Mob: 070 - 310 04 04
Fax:  0920 - 144 70

Övriga uppgifter:

E-post: info@lulepersiennen.se
Orgnr. 556690-9296
Bankgiro: 458-7341
Plusgiro: 492 57 29-8